Resan - Massor med fakta om resan

Kul om Tallinn

Roligt om Tallinn

Det finns mycket kul eller trevligt att rapportera om den vackra staden Tallinn. Här kommer några bilder och intressanta texter om Estlands huvudstad Tallinn att pressenteras.

Det kan dessutom dyka upp skojig fakta om Tallinn historia och allt kul som man kan göra i Tallinn. Det är viktigt att ha rätt information och veta vad man helst vill göra innan man besöker Tallinn i Estland.

Tallinn eller Reval

Kul om TallinnUnder merparten av år har Estland största stad hetat Reval och det var först i samband med den ryska revolutionen år 1918 som staden bytte namn till Talllinn. Under krigsåren 1941-1944 återtog staden sitt gamla namn Reval.

Gamla stan i Tallinn

Roligt om TallinnGamla staden i Tallinn är en fantastisk upplevelse och faktiskt så otrolig att den sattes upp på Unescos världsarvslista år 1997.

Tallinn eller Tallinn

Rolig om Estland På ryska skrivs ofta Tallinn med ett 'n' De flesta länder stavar Tallinn med två n men på t.ex. ryska eller rumänska stavas Tallinn bara med motsvarande ett n

Namnet Tallinn

Rolig om Estland På ryska skrivs ofta Tallinn med ett 'n' Namnet Tallinn kommer troligtvis av de två estniska orden Taani & Linn innebär den danska staden.

Torsk på Tallinn

Torsk på Tallinn På ryska skrivs ofta Tallinn med ett 'n' Torsk på Tallinn är en film av Killinggänget från 1999 som handlar om män som åker till Tallinn för att skaffa sig en köpefru.

Tallinn - Estlands huvudstad

Tallinn - Estlands huvudstadTallinn blev huvudstad i det självständiga Estland den 20:e augusti 1991.


Hitta allt om den bästa resan

Här kan du hitta mer fakta och tips på resor men också en del roligt och kul om att resa till främmande platser.


Hjälp med resan finns hos


Meny - Resan
Till förstasidan på www.resan.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeDrömresanFöretagNyheter