Resan - Massor med fakta om resan

Typer av Sista Minuten Resor

Typer av Sista Minuten Resor

Det finns många typer och former av sista-minuten-resor och de allra flesta antar att det är flygresor som är sista minuten resor. Det finns dock många andra former av sista minuten resor som annonseras ut sent till mycket låga priser. Egentligen finns det inom alla farkosttyper sista minuten resor att hitta om man bara vet var man ska leta.

  • Bussresor
  • Tågresor
  • Kryssningar
  • Hotellövernattningar
  • Idrottsevenemang

Bussresor

Målet för alla bussarrangörer är att få så mycket intäkter som möjligt oavsett om det är långfärdsbussar som går till avlägsna resmål eller turbussar som går i pendeltrafik mellan städer. Turbussarna som går mellan olika städer konkurrerar med bland annat tåget eller flyget och håller normalt sätt reda mycket låga priser. Därför får de inte så många extra passagerare genom att rea ut biljetterna via sista minuten eftersom de som redan vill åka billigt ändå kommer åka med bussen.

För de bussbolag som åker på riktiga långfärdsturer under några dagar eller upp till två veckor tänker dock lita annorlunda. Här gäller det dels att fylla bussen så mycket som möjligt men även att de kan ha förbokat hotellrum på olika stop som de har avbokningskostnader för vilket gör att det kan vara intressant att erbjuda sista minuter priser på vissa av bussresorna.

Tågresor

För att hitta billiga tågresor som reas ut finns det flera olika sätt. Det bästa sättet att hitta sista minuten biljeter om ni ska åka med SJ är att gå in på Tradera för att köpa dem där.

Om du har tur kan du köpa en X2000-biljett mellan Stockholm och Göteborg med SJ på Tradera för så lite som 10-20 kronor istället för att betala över 1000 kr. Mer normalt är att köpa tågbiljetterna på Tradera för en tredjedel av ordinarie pris.

Kryssningar

Pris på Sista Minuten Resor

Det finns flera stora kryssningsfirmor i Karibien och medelhavet som stundtals rear ut sina kryssningar. Dock så är inte sista minuten resorna på kryssningar så mycket billigare eftersom det är ofta endast hytten som är prissänkt men maten och dryck brukar stå för en större del av kostnaden.

Hotellövernattningar

De större hotellen och hotellkedjorna har fasta priser på hotellrummen som de ogärna ändrar även om de har större möjligheter att hyra rummen då och öka på sina intäkter.

På mindre hotell kan ni definitivt förhandla om priset om de inte har hotellet är fullbokat och ni ringer dit samma dag eller dagen innan. Priset går ofta att få ner 30-40% eftersom alternativkostnaden för att ni bor en natt är betydligt lägre.

Idrottsevenemang

Om ni sent kommit på att ni vill åka på ett större idrottsevenemang som inte är fullsatt finns det oftast chans att hitta billiga resor till evenemanget inklusive inträde hos olika bussbolag eller researrangörer.

Anledningen till att dessa biljetter ofta är riktigt billiga är att researrangörer och bussbolag chansat och köpt på sig biljetter, hotellrum och bokat bussar och varenda krona de får in är ren intäkt utan några merkostnader.


Hitta allt om den bästa resan

Här kan du hitta mer fakta och tips på resor men också en del roligt och kul om att resa till främmande platser.


Hjälp med resan finns hos


Meny - Resan
Till förstasidan på www.resan.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeDrömresanFöretagNyheter